Black Sabbath niet naar Nederland

Black Sabbath staat in juni niet in Rotterdam. De rockgroep zou Nederland aandoen tijdens hun reünietournee, maar het concert is in verband met de ziekte van Tony Iommi afgelast. De gitarist maakte vorige maand bekend dat hij kanker heeft.

Iommi's herstel duurt langer dan verwacht. Volgens concertorganisator Mojo gaat de hele reünietournee vooralsnog niet door. Op de site van Black Sabbath staat echter dat de rockband rondom frontman Ozzy Osbourne op 10 juni wel van de partij is tijdens het Britse Download Festival.

Om fans niet teleur te stellen treedt Osbourne wel een aantal keer op in Europa. Onder de noemer Ozzy and Friends doet hij onder meer België, Duitsland en Frankrijk aan. In Nederland wordt vooralsnog geen Ozzy and Friends-concert georganiseerd.

Iommi kreeg begin januari te horen dat hij kanker heeft. Artsen constateerden een lymfoom in een vroeg stadium, een vorm van de ziekte die het immumsysteem aanvalt. De 63-jarige gitarist is vastbesloten de ziekte te overwinnen.

Black Sabbath, dat in november aankondigde na 33 jaar weer samen te komen, kampt niet alleen met Iommi's ziekte. Drummer Bill Ward gaf begin deze maand te kennen dat hij zich niet kan vinden in zijn contract, waarna Black Sabbath besloot zonder Ward de studio in te duiken. Ward liet vorige week weten dat hij graag weer met de rockband wil werken en dat advocaten onderhandelen over zijn contract.