'Ontvoerder traint jeugdvoetbalteam'

De 26-jarige man uit Roosendaal die is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van een 5-jarig meisje in Oudenbosch maakt gewelddadige films en traint jonge voetballertjes. Dat schrijft De Telegraaf maandag.

De man, Steven B., heeft voor White Goat Films een filmverhaal geschreven over een jongen die op de middelbare school wordt gepest en uiteindelijk met een vuurwapen zijn school binnenloopt. B. produceert de film ook. Het bedrijf zegt niets te weten van zijn arrestatie en stelt dat B. een 'leuke, normale vent' is. Andere films van B., waarin hij vaak de hoofdrol speelt, gaan over moord, ontvoering en wapenhandel.

De Roosendaalse voetbalclub waar hij een jeugdteam traint, reageert geschrokken. De secretaris stelt B. te kennen als enthousiaste, betrokken coach.

Het 5-jarige meisje werd 9 februari ontvoerd. Ze werd ongeveer een uur later weer afgezet en is in de tussentijd vermoedelijk seksueel misbruikt. De dader probeerde eerder drie andere meisjes mee te nemen, maar dat lukte hem niet.

De 26-jarige man werd vrijdag opgepakt. Hij zou binnen het signalement dat na de ontvoering werd afgegeven passen en zou over dezelfde auto beschikken als waarmee het kind werd ontvoerd. Volgens zijn advocaat zegt B. van niets te weten.