Arrestatie in ontvoeringszaak Oudenbosch

De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij de ontvoering van een 5-jarig meisje vorige week in Oudenbosch. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man past binnen het signalement dat na de ontvoering werd afgegeven. Ook beschikte hij over een lichtblauwe Ford Ka, eenzelfde soort auto als waarmee het meisje werd ontvoerd.

Sinds de ontvoering op 9 februari zocht de politie met 25 man naar de dader. Het meisje werd die middag rond 16.00 uur meegenomen en een uur later weer afgezet. In de tussentijd is ze vermoedelijk seksueel misbruikt. De dader probeerde eerder drie andere meisjes mee te nemen, maar die weigerden.

De dader ontglipte de politie eerder toen agenten zagen dat het kind uit de wagen werd gezet. Zij kozen er echter voor om haar eerst in veiligheid te brengen. De politie slaagde er ook niet in om het kenteken van de auto te noteren, waarna een dagenlange klopjacht werd opgestart.

In de zaak werden eerder twee andere mannen opgepakt, maar die bleken niets met de ontvoering te maken te hebben. Een 21-jarige man uit Oudenbosch werd gearresteerd toen hij niet open wilde doen bij een buurtonderzoek. De politie trof daarna een hennepkwekerij aan. De andere verdachte, een 48-jarige man, gedroeg zich verdacht in de buurt van de school van het meisje en kon zich niet legitimeren. Beide mannen voldeden niet aan het signalement.