Whitney bestormt postuum ook Nederlandse hitlijsten

Whitney Houston rukt postuum ook in de Nederlandse hitlijsten op. De zangeres, die zaterdag overleed, staat deze week twaalf keer in de Single Top 100. I Will Always Love You scoort het best. Het nummer staat op de vijfde plek.

Sinds haar dood is er een run op de muziek van Houston. Ook in de Verenigde Staten rukt de zangeres op in de hitlijsten: in de Billboard Hot 100 scoort ze een toptienhit. I Will Always Love You uit 1992 staat op de zevende plek in de lijst. In totaal staat Houston drie keer in de Amerikaanse singleslijst.

Het nummer van de The Bodyguard-soundtrack is de enige toptienhit die Houston in Nederland scoort. Ook staan haar hits Greatest Love of All, One Moment in Time, All At Once, I Wanna Dance with Somebody en I Have Nothing in de bovenste helft van de hitlijst. How Will I Know is deze week de hekkensluiter.

Met de twaalf plekken in de Single Top 100 is Houston na haar dood minder geliefd dan Michael Jackson. De King of Pop stond vlak na zijn overlijden in juni 2009 33 keer in de hitlijst. In tegenstelling tot Houston wist Jackson ook de albumlijst te veroveren, hij stond met vier platen in de lijst.

In de Album Top 100 is Adele weer heer en meester. Haar plaat Live at the Royal Albert Hall voert de hitlijst weer aan, 21 staat op de tweede plek. Leonard Cohen, die de albumlijst vorige week regeerde met Old Ideas, zakt naar de derde positie.