Daling aantal WoW-abonnees stabiliseert

Activision Blizzard heeft tijdens de bekendmaking van hun kwartaalcijfers aangegeven dat er minder World of Warcraft-spelers vertrokken zijn dan in het derde kwartaal.

Beleggers vinden deze titel erg belangrijk, omdat de franchise de meest winstgevende titel is en het een vaste bron van inkomsten oplevert door de miljoenen gebruikers die het spel spelen. Het bedrijf eindigde dit kwartaal met 10,2 miljoen World of Warcraft-abonnees. Vorig kwartaal waren dat er 10,3.

Het verlies van honderdduizend abonnees is kleiner dan de zevenhonderdduizend abonnees die tijdens het derde kwartaal opstapten. Chief Executive Officer Bobby Kotick vertelde Reuters in een interview dat beleggers overdreven hebben gereageerd op de dalingen in het derde kwartaal. Hij zei dat de World of Warcraft-update van eind november geholpen heeft spelers aan boord te houden."Toen we de patch introduceerden dachten we dat de cijfers zich weer zouden stabiliseren en dat is gebeurd", zei hij in het interview.

Activision heeft tijdens de conference call de dreiging van EA's Star Wars: The Old Republic niet besproken. Analysten zijn ervan overtuigd dat de nieuwe MMO, dat nu zo'n 1,7 miljoen betalende spelers heeft, zeker heeft gezorgd dat spelers bij World of Warcraft zijn vertrokken. "Het zal duidelijk een impact hebben op Activision en ze hebben er niets over gezegd. Het is moeilijk te geloven dat EA een geheel ander publiek dan die van World of Warcraft heeft gevonden voor hun game", zegt Mike Hickey, een analist bij National Alliance Capital Markets.