Ook volgend weekend strenge vorst

Ook volgend weekend vriest het 's nachts streng. Zaterdagnacht kan het kwik dalen tot min 15 graden. Het blijft de hele week koud met in de nacht en ochtend matige, maar soms ook strenge vorst. De kans op sneeuw is twintig procent of lager. Dat meldt het KNMI zondag.

De komende week vriest het overdag licht tot matig en de gevoelstemperatuur ligt dankzij zonnige perioden en een niet al te sterke wind rond de min 12 graden. Inmiddels is voor het eerst in vijftien jaar sprake van een officiële koudegolf. Sinds vorige week zondag kwam de temperatuur in De Bilt niet boven het vriespunt uit.

De bewolking lost in de nacht van zondag op maandag grotendeels op, wat zorgt voor matige tot strenge nachtvorst. De gevoelstemperatuur daalt in een groot deel van het land naar min 15 tot min 18 graden.

Deze vooruitzichten bieden goede perspectieven voor een zestiende Elfstedentocht. De 22 rayonhoofden van de Vereniging Friesche Elfsteden komen zondagavond bijeen om te bespreken hoe de toestand van het ijs is op de route langs de elf Friese steden. Het is nog te vroeg om een datum te prikken.


Ook volgend weekend strenge vorst (Foto: Novum)