Strenge nachtvorst in aantocht

Nederland krijgt woensdagnacht voor het eerst deze winter te maken met strenge vorst. Vooral in het oosten van het land en in het uiterste zuiden van Limburg wordt het met temperaturen van -10 of lager koud, voorspelt Weeronline. Ondertussen liggen de gevoelstemperaturen door de gure wind nog lager: hier en daar kan het aanvoelen als -20 graden.

De koudste temperatuur tot nu toe werd dinsdagnacht bereikt. Toen werd het in het zuiden van Limburg het koudst van heel Nederland. De thermometer gaf daar een temperatuur van -9,8 graden aan.

In het oosten schommelt het kwik woensdagnacht tussen de -10 en -12 graden. In het noorden en midden van het land is het met temperaturen van tussen de -8 en -10 graden een klein beetje warmer. In het zuiden komen plaatselijk temperaturen van -12 graden voor, vooral door het sneeuwdek van vijf tot tien centimeter.

Tot in het weekend blijft het koud, met overdag temperaturen onder het vriespunt. De wind neemt de komende dagen wel in kracht af. Vanaf donderdag maken de Wadden kans op een enkele sneeuwbui en vrijdag wordt mogelijk het hele land bedolven onder een laag sneeuw.