Meisje leeft op alleen kipnuggets

De 17-jarige Stacey Irvine uit Birmingham eet al 15 jaar niets anders dan kipnuggets. Sinds haar tweede jaar heeft ze nauwelijks iets anders gegeten dan de populaire snack. Ze kwam onder de aandacht toen ze met ademhalingsproblemen bij een ziekenhuis werd binnengebracht.

Artsen waren verbijsterd toen ze ernstige bloedarmoede constateerden en naar haar eetgewoonten informeerden. Al in het ziekenhuis heeft ze aantal vitamine-injecties gehad en daarna is ze naar huis gestuurd met een streng 'vitamine-dieet'.

Stacey zelf is nog niet echt onder de indruk van hetgeen haar overkomen is. "Het begint nu een beetje tot me door te dringen dat het niet echt goed voor me is", weet ze te melden. Maar ondanks aandringen van de artsen en haar moeder lijkt ze nog niet van plan haar eetgewoonten aan te passen. "Mijn favorieten zijn de Nuggets van MacDonalds, maar die van Kentucky Fried Chicken lust ik ook wel, net als Nuggets uit de supermarkt, ik eet er dagelijks twintig samen met mijn vriend."

Moeder Evonne heeft de pogingen om Stacey gezonde voeding voor te schotelen al lang geleden gestaakt. Stacey heeft al tijden geen groenten en fruit meer aangeraakt en Evonne zit met de handen in het haar. "Ik hoop dat ze nu eindelijk professionele hulp kan krijgen, het doet me pijn om haar steeds die rotdingen te zien eten", zegt ze. "De artsen hebben haar duidelijk gemaakt dat ze dood gaat als ze op deze manier door gaat, maar ander eten wil er niet in."

Stacey beaamt dat, sinds ze in haar tweede levensjaar een keer kipnuggets van haar moeder kreeg wil ze niets anders meer. "Ik vond het zo lekker dat ik nooit iets anders wilde proberen. Mijn moeder heeft het jaren geleden al opgegeven." Zelfs een poging om Stacey uit te hongeren zodat ze iets anders ging eten mocht niet baten, ze at niets totdat ze weer kipnuggets kreeg.