G-spot bestaat niet

Beste heren, het is niet langer nodig om in de vagina van je vriendin of vrouw te gaan harken. De zogeheten G-spot bestaat namelijk niet. Dit hebben wetenschappers na 60 jaar onderzoek aangetoond.

De G-spot zou een boonvormig plekje zijn bovenin de vaginawand. Deze werd al in de jaren '50 beschreven door ene dokter Grafenberg. Het intieme plekje bereikte haast een mythische status. Bij stimulatie van de G-spot zou een vrouw zeker klaarkomen, soms zelfs spuitend.

Hoewel het plekje zelfs al in de Kamasutra wordt genoemd, hebben wetenschappers het zoeken naar de G-spot opgegeven. Hiervoor hebben onderzoekers van het Yale-New Haven Hospital in Connecticut, onder leiding van dokter Amichai Kilchevsky, bijna honderd publicaties die de afgelopen 60 jaar over dit onderwerp zijn verschenen onderzocht. Hieronder vallen medische onderzoeken, casusrapporten en recensies. Maar geen van alle artikelen heeft het bestaan van de G-spot onomstotelijk bewezen.

In 2008 werd tijdens een onderzoek naar vrouwelijke orgasmes nog echografie ingezet. Deze toonde aan dat klaarkomende vrouwen dikker weefsel in het G-spotgebied hebben dan vrouwen die geen orgasme kregen. Desondanks trof Kilchevsky andere onderzoeken aan die deze bevinding niet kunnen bevestigen.

Volgens Kilchevsky is de G-spot medisch niet aangetoond en vooral door de seksuele bevrijding van de jaren '80 een mythisch fenomeen geworden. Hij hoopt dat de uitkomst van zijn onderzoek de druk op vrouwen die geen orgasme kunnen krijgen doet afnemen.