Vrouw live op tv verkracht in BB-huis

Is Big Brother in ons land al jaren van de buis; Brazilië smult er nog steeds van. En terecht, want BB Brazilië is dit jaar heftiger dan ooit. Daar is een 23-jarige vrouw live op televisie verkracht.

Monique Amin was onlangs na een avondje zuipen laveloos in bed gekropen. Daniel Echaniz nam direct zijn kans waar. Hij kroop bij de mooie studente in bed en begon te friemelen voor het oog van de camera.

De volgende dag in de dagboekkamer kon Monique zich niets meer herinneren van het voorval. Het schandaal bereikte de politie die de blondine drie uur lang aan de tand voelde. Ook werd ze medisch onderzocht.

TV-zender Globo mocht hierop kiezen: of ze stopten met het programma, of Daniel moest het huis uit. Ze kozen voor de laatste optie. De jongeman, indien schuldig bevonden aan verkrachting, wacht een celstraf van zes tot tien jaar.

Presentator Pedro Bial heeft inmiddels een verklaring voorgelezen op televisie. "We hebben na rijp beraad besloten Echaniz uit het huis te halen", luidde die. "Hij heeft althans de indruk gewekt zich niet aan de regels van het programma gehouden te hebben. Zijn gedrag tijdens de avond van het feestje was helemaal ongepast." Producent Endemol heeft nog niet gereageerd.


De bewuste beelden van de verkrachting