Doden bij vuurgevecht Iraaks overheidscomplex

Iraakse veiligheidstroepen hebben zondag strijd geleverd met een groep gewapende lieden die een overheidscomplex had aangevallen. Daarbij kwamen zeven agenten om het leven. Ook vijf aanvallers vonden de dood. Dat heeft de Iraakse politie bekendgemaakt. De gevechten hadden plaats in Ramadi, de hoofdstad van de provincie Anbar.

Voordat de aanval op het complex werd uitgevoerd lieten de strijders een bomauto exploderen in het oosten van de stad. Vermoedelijk probeerden ze veiligheidstroepen weg te lokken van het overheidscomplex. De explosie kostte een agent het leven. Drie anderen raakten gewond.

Na de explosie van de bomauto vielen vijf strijders, gekleed in militaire uniformen en bomvesten, het complex aan. Een aantal wist tot de basis door te drongen en leverde slag met de veiligheidstroepen. Zes agenten verloren het leven en dertien raakten gewond. Ook vier aanvallers kwamen om. De vijfde aanvaller zou zijn omgekomen toen de auto waarmee de groep naar het complex was gereden explodeerde.

Volgens de politie werden op de basis kameraden van de aanvallers vastgehouden. Die waren kortgeleden opgepakt op verdenking van het beramen van terreuraanslagen.