3FM-dj's halen 8,6 miljoen euro op

De actie Serious Request van 3FM heeft dit jaar ruim 8,6 miljoen euro opgebracht. Dat is 1,5 miljoen euro meer dan vorig jaar, toen de vastende dj's 7,1 miljoen bij elkaar sprokkelden.

Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin lieten zich zes dagen zonder eten opsluiten in het Glazen Huis, dat dit jaar in Leiden stond. Het geld, dat zoals altijd naar het Rode Kruis gaat, wordt gebruikt voor de actie Help een Moeder, Red een Gezin.

Om geld in te zamelen voor het goede doel moest niet alleen betaald worden voor verzoekplaatjes, ook spullen van bekende Nederlanders gingen onder de hamer. Zo werd een door Kane gesigneerde kruk geveild voor 1820 euro en leverde een jurk van Doutzen Kroes uit de film Nova Zembla 1670 euro op. Op een groot aantal memorabilia kan nog worden geboden.

Voor het tweede jaar op rij deed de regering geen duit in het zakje. Tot vorig jaar leverde de regering elk jaar een bijdrage, in 2007 en 2008 werd het opgehaalde bedrag zelfs verdubbeld door de overheid.

Ook dit jaar stroomde het geld binnen. De tussenstand op de eerste dag was bijna drie ton, na de tweede dag was dat bedrag al ruim verdubbeld. Woensdag werd de grens van een miljoen euro gepasseerd en vrijdag zaten de drie dj's al boven de 3,5 miljoen euro.

Dj Timur Perlin maakte dit jaar zijn debuut in het Glazen Huis. Coen Swijnenberg nam voor de derde keer deel aan de actie. Gerard Ekdom liet zich voor de zesde keer opsluiten. Omdat Ekdom ook vorig jaar en in 2009 zijn intrek nam in het Glazen Huis, is hij volgend jaar niet van de partij. Dan staat het Glazen Huis in Enschede.

Bekijk ook de fotospecial van de finale van Serious Request 2011.