'Kannibalisme-show BNN slaapverwekkend'

De uitzending Proefkonijnen van Dennis Storm en Valerio Zeno, waarin de BNN-presentatoren een stukje van elkaars vlees opaten, was een slaapverwekkende vertoning.

Dit zegt tv-recensent Willem Pekelder in Trouw. "Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar zelfs een krankzinnig onderwerp als menseneten, verkruimelt in de handen van BNN tot één grote flauwiteit", zegt hij.

Pekelder vond de hele insteek van het programma sowieso nutteloos: "De 'wetenschap' zou nieuwsgierig zijn naar hoe mensenvlees smaakt. Nou weet de wetenschap dat natuurlijk allang. Er zijn stapels boeken over kannibalisme en daar staat vast in dat een portie mens doet denken aan elastiek (Zeno) of de betere steak (Storm)."

BNN had het dus beter anders kunnen aanpakken, aldus de tv-recensent: "BNN had zich kunnen beperken tot een tweet: 'By the way, weten jullie hoe vet mensenvlees smaakt? Naar elastiek of de betere steak. Blijkt uit de f*cking literatuur.' Maar nee, een heel programma. Met een zaal vol klapvee en een driekoppig panel."

Het programma viel uiteindelijk tegen en zat vol flauwe een-tweetjes, vindt hij: "Eindelijk liggen ze op de operatietafel. Stukje lende er uit bij Zeno, stukje bil bij Storm. Ik denk: Nu gaat Zeno natuurlijk tegen Storm zeggen dat 'ie om op te eten is'. En inderdaad: 'Dennis, je bent om op te eten'."

De BNN-show trok woensdag een magere 438.000 kijkers, ondanks grote internationale aandacht. "Buitenlandse media stonden bol van verontwaardiging, in Nederland viel het mee. We zijn hier gewend aan de bagger van BNN", besluit Pekelder.