Ouders schophooligan gevlucht

De ouders van de 19-jarige hooligan die woensdag de bekerwedstrijd Ajax - AZ verstoorde zijn ondergedoken uit angst voor represailles. Ze vrezen dat boze Ajax-fans die het de nog thuiswonende Almeerder kwalijk nemen dat het duel gestaakt werd, verhaal komen halen.

"Door die waanzinnige actie van Wesley hebben wij nu 35.000 mensen achter ons aan", vertelt moeder Marijke vrijdag in De Telegraaf. Volgens haar was haar zoon erg dronken. Bovendien lijdt hij aan de gedragsstoornis ODD. "Maar drank is nooit een excuus. Wij denken dat Wesley dit heeft gedaan omdat we na een huwelijk van 28 jaar in echtscheiding liggen."

Wesley heeft het gymnasium verlaten zonder diploma. Ook raakte hij zijn baantje kwijt bij de HEMA. De afgelopen tijd leek het echter juist beter te gaan met Wesley, beweren zijn ouders in de krant. Zijn vader was verbijsterd toen hij hem het veld op zag rennen.

Wesley viel in de wedstrijd AZ-keeper Esteban aan. Die kon een schop ontwijken en trapte zelf twee keer op zijn belager in. De advocaat van de hooligan bood donderdagavond in Nieuwsuur namens zijn cliënt excuses aan. Wesley doet geen aangifte tegen Esteban voor de trappen die hij van de keeper kreeg.


Ouders schophooligan gevlucht (Foto: Novum)