Tienermeisjes hebben steeds vaker gedwongen groepseks

Extreme seks onder tieners komt in de Verenigde Staten steeds vaker voor. Schoolmeisjes nemen steeds vaker gedwongen deel aan orgies.

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat maar liefst een op de dertien meisjes tussen de 14 en 20 jaar wel eens heeft meegedaan aan een dergelijke orgie. Dit is de schokkende conclusie van enkele gezondheidsklinieken in de stad Boston.

In deze stad hebben 328 meisjes meegedaan aan een seksonderzoek. Maar liefst 7,3 procent van de deelneemsters heeft aangegeven wel eens aan groepseks te hebben gedaan. Nog schokkender: 45 procent van deze meisjes heeft bekend dat minstens een van de deelnemende mannen geen condoom gebruikte.

De Boston University School of Public Health, die het onderzoek heeft uitgevoerd, weet te melden dat de meerderheid van deze meisjes werd bedreigd of onder druk gezet om mee te doen aan de orgies. Hoewel er aan het onderzoek ook jonge vrouwen deelnamen, ligt de gemiddelde leeftijd waarop de meisjes met deze praktijken geconfronteerd werden op 15,6 jaar.

Een derde van de meisjes was tijdens de groepseks onder invloed van alcohol of drugs. Tienermeisjes die deel moesten nemen aan orgies blijken vaker te roken, slachtoffer te zijn van huiselijk geweld en hebben vaker een SOA.