Man. United mogelijk terug in Champions League

Manchester United heeft een hele kleine kans om terug te keren in de Champions League. Volgens Keir Radnedge, verslaggever van onder meer de Britse BBC, heeft de FIFA de deur voor de Engelsen op een kier gezet.

The Mancunians verloren vorige week met 2-1 van het Zwitserse FC Basel en eindigden daardoor als derde in groep C, de plek die recht geeft op deelname aan de Europa League. Gisteren werd de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson tijdens de loting aan Ajax gekoppeld. Toch is het nog maar de vraag of deze wedstrijd gaat plaatsvinden.

Vanochtend kwam namelijk het bericht naar buiten dat de FIFA van plan is om alle Zwitserse ploegen uit de Europese competities te halen. Deze sanctie hangt samen met de gebeurtenissen bij FC Sion, de ploeg die een aantal niet-speelgerechtigde spelers opstelde in het Europa League-duel met Celtic.

De FIFA doet op 13 januari 2012 een uitspraak in deze zaak, waarbij de straf dus kan zijn dat alle Zwitserse ploegen uit de Champions League en Europa League worden gehaald. FC Basel wordt in dit geval het zogenoemde kind van de rekening, aangezien zij voor het eerst in de historie de knockout-fase van het miljoenenbal hebben bereikt.

FC Sion pleitte bij de UEFA voor een terugkeer in de Europa League, maar de bond weigerde hierin mee te gaan. Na deze uitspraak mengde ook de Zwitserse bond in de zaak en wilde via de juridische wegen proberen FC Sion terug in de Europa League te krijgen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft echter genoeg van de procedures die FC Sion en de Zwitserse bond constant aanspannen en dreigt nu met uitsluiting van alle Zwitserse clubs in de Europese competities.