Ontplofte Wii Remote door batterijen

Een familie uit Belleville, in de Amerikaanse staat Michigan, werd bij thuiskomst verrast door een woonkamer vol met rook. De oorzaak? Een ontplofte Wii Remote.

De familie had het geluk dat ze niet thuis waren toen de Wii Remote ontplofte, aangezien de stukjes in het rond vlogen alsof er een witte granaat was ontploft. 

De oorzaak van de ontploffing lag bij de batterijen. De familie had de handleiding van de Wii niet volledig gelezen. Hierdoor misten ze een essentieel detail. In de handleiding wordt namelijk gewaarschuwd voor het gebruiken van lithium batterijen in de Wii Remotes. Missy Fuson, de moeder, vertelt dat de waarschuwing moeilijk te vinden is in de handleiding en dat er ook niet gemeld wordt wat de gevolgen kunnen zijn. 

De lokale media probeerden dit verhaal op te blazen door er een 'Nintendo moet meer doen'-verhaal van te maken. Missy Fuson wilde hier echter weinig van weten en bleef redelijk. "Ik voel me verantwoordelijk als moeder. Andere ouders moeten weten dat alle handleidingen gelezen moeten worden en dat we ons ervan bewust moeten zijn waar we onze kinderen mee laten spelen. De gevolgen zouden dodelijk kunnen zijn", aldus Missy.  

Nintendo heeft de familie Fuson een niet nader genoemd kortingsbedrag gegeven op de aanschaf van een nieuwe Wii Remote.