Webster en Painter in finale PC finals

Mark Webster en Kevin Painter staan later vanavond in de finale van de Player Championship Finals 2011. Webster won in de halve eindstrijd van Wes Newton, terwijl Painter van Scott Rand wist te winnen.

Webster, die als enige van de favorieten wist te overleven in dit toernooi, won met 10-7 van Newton. Webby gooide in zijn partij slechts drie 180'ers, terwijl Newton er drie meer noteerde. Toch was Webster met een dubbelpercentage van 50% beter op de dubbels dan zijn opponent (37%).

In de andere halve finale leek Rand in eerste instantie de zege te pakken. De verrassing van dit toernooi, hij schakelde onder meer Raymond van Barneveld en James Wade uit, pakte vroeg een break en gaf deze lange tijd niet uit handen. Bij een stand van 9-7 kreeg hij twee pijlen voor de partij, maar net op dit moment lieten de dubbels hem in de steek.

Painter brak en sleepte er vervolgens een beslissende negentiende leg uit, die Rand mocht beginnen. Waar Rand door de zenuwen bijna niks meer raakte, wist Painter ze wel onder bedwang te houden en alsnog de finale te bereiken.