Weer aanhoudingen voor voetbalrellen Utrecht

De politie heeft opnieuw arrestaties verricht voor de rellen vorige week na afloop van het eredivisieduel tussen FC Utrecht en FC Twente. Zondag werden nog eens vier relschoppers aangehouden, meldt de politie.

Twee van de arrestanten werden in het stadion van Utrecht gepakt tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. Zaterdag waren de eerste zes hooligans die waren herkend naar aanleiding van foto- en videomateriaal aangehouden. De politie verdenkt hen van openlijk geweld in het stadion en het gooien van stenen buiten het stadion.

Na de wedstrijd tegen Twente braken rellen uit. De supporters keerden zich tegen de politie waarna agenten zich genoodzaakt zagen waarschuwingsschoten te lossen om de onruststokers op afstand te houden. Tijdens het duel waren de gemoederen al hoog opgelaaid toen Twente-supporters zwaar vuurwerk naar het Utrecht-vak gooiden.

De politie gaat in de komende week beelden van de relschoppers op internet zetten. Dat gebeurde eerder al na voetbalrellen in Arnhem en Rotterdam.