De Boer: "Het gaat nu om de punten"

Ajax-trainer Frank de Boer zag zijn ploeg vanmiddag een magere 0-1 overwinning boeken op bezoek bij RKC Waalwijk. De oefenmeester was na afloop alleen bij met de drie punten.

"Het gaat nu om de punten", aldus De Boer, die zich daarmee een beetje verontschuldigde met het zwakke spel van zijn ploeg. "Maar we hadden het eerder moeten afmaken. We begonnen dramatisch, maar namen na zeventien minuten het initiatief. Daarna zijn we tot de slotminuut niet meer in de problemen gekomen. We mogen ons zelf verwijten dat het toen al geen 2-0, 3-0 of 4-0 was."

Een week voor de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar staat Ajax nog steeds acht punten achter op koploper AZ, die op 21 december naar de ArenA komen voor een ontmoeting in het KNVB-bekertoernooi. De Boer hoopt dat Ajax in de laatste competitiewedstrijd van 2011 tegen ADO Den Haag geen punten laat liggen.

Met een fitte selectie hoopt de trainer dat er na de winterstop nog iets mogelijk is. "We strijden nog op drie fronten. Al had ik liever dichter bij AZ gestaan en nog in de Champions League gezeten."