'Gijp ook welkom bij Studio Voetbal'

Voetbal International-analist René van der Gijp, die momenteel bijkomt van een burn-out, zou ook prima bij Studio Voetbal passen. Dit zegt NOS-voetbalanalist Arno Vermeulen in de VARAgids.

Hij vindt VI over het algemeen te vijandig, maar is fan van de oud-profvoetballer: "Ik vind ze daar vaak veel te scherp. Het wordt soms zelfs vijandig. Van der Gijp is een fenomeen, hij houdt zich ook verre van die vijandigheid. Hij zou ook zeer welkom zijn aan tafel bij Studio Voetbal."

Toch heeft Vermeulen ook lovende woorden voor VI-presentator Wilfred Genee en Johan Derksen: "Wilfred Genee is als snelle denker de Matthijs van Nieuwkerk van de sport. En hij beschikt over een persoonlijkheid die niet altijd de weg van de minste weerstand kiest. Johan Derksen kan grappig zijn. Hij is met zijn lange haar en zijn snor een echt character geworden. Hij is in zijn eigen rol gaan geloven."

Derksens populariteit is wel een beetje met hem op de loop gegaan, vervolgt de NOS-chef sport: "Maar op mij hebben mensen ook kritiek. Bij mij zal de kijker zelden denken: wat een gezellige vent zit daar aan tafel. Sommige mensen hebben een vrolijk hoofd, ik niet. En ik weet ook wel dat ik wat relaxter moet doen."

Vermeulen zou zelf nooit aanschuiven in VI: "Studio Voetbal is echt een journalistiek programma. Ik zou niet passen in de setting van Voetbal International. Ik zou mij daar onveilig voelen."


'Gijp ook welkom bij Studio Voetbal'