Lotus: "Wereldkampioen binnen twee of drie jaar"

Binnen twee jaar heeft Lotus Renault GP een wereldkampioen in de gelederen. Dat is de nieuwe doelstelling van het team nadat zij Kimi Räikkonen hebben gecontracteerd. Romain Grosjean kwam deze week ook nog het team versterken, reden genoeg om de doelstellingen drastisch op te schroeven.

Lotus Renault GP heeft als doel gesteld om wereldkampioen te worden voor het einde van 2014. Het team uit Entstone blijkt te blaken van zelfvertrouwen nadat zij Kimi Räikkönen hebben kunnen contracteren. Deze week voegden zij tevens GP2-kampioen Romain Grosjean toe aan hun team.

"We hebben beide coureurs vervangen, wat niet iets standaards is, maar het komt overeen met de wensen van de eigenaar Genii. Zij willen namelijk weer een 'top team' worden", aldus teambaas Eric Boullier. "Het is de bedoeling om binnen twee of drie jaar wereldkampioen te zijn."

Grosjean kijkt ook uit naar het nieuwe seizoen. "Wereldkampioen in twee of drie jaar, dat is prima voor mij", zei de aanwinst van Lotus. "Het is moeilijk te beschrijven hoe ik me nu voel. Ik heb een ongebruikelijke weg doorlopen, met de eerste poging in Formule 1 die niet zo glorieus afliep. Dit is echter goed geweest voor mijn ontwikkeling."