Inhoud geldautomaat voor sloopbedrijf 't Loon

Het bedrijf dat het inzakkende winkelcentrum 't Loon in Heerlen sloopt, wordt eigenaar van de hele inventaris van het winkelcentrum. Dus ook van de inhoud van de geldautomaat van de SNS bank die zich in het pand bevindt.

Directeur Wim Beelen van het sloopbedrijf bevestigt dat alles wat de slopers uit het pand halen naar hun recyclebedrijf wordt afgevoerd. Dat is zo afgesproken. Ook de kluis van de geldautomaat hoort hierbij. "Ik heb de jongens beloofd dat we de inhoud ervan zullen verdelen. Dat is geen grap, ik ben altijd serieus. De mannen hebben het verdiend, ze werken hier keihard," aldus de directeur.

Ook woordvoerder Paul 't Lam van de vereniging van eigenaren van het 't Loon geeft aan dat in het contract staat vermeldt dat alles eigendom wordt van het sloopbedrijf. "De grote grijper kan inventaris beschadigen en we willen claims erover van winkeliers voorkomen. In het contract staat geen uitzondering voor de pinautomaat," zo meldt de woordvoerder van de opdrachtgever en financier van de sloop.

In eerste instantie meldt een woordvoerder van SNS bank aan Dagblad De Limburger dat de inhoud van de geldautomaat 'als verloren' wordt beschouwd. Later komt hij daarop terug met de mededeling dat er niets bekend is over de afspraken met het sloopbedrijf. "De burgemeester heeft de winkeliers beloofd dat hun inventaris niet opduikt op Marktplaats. Als de slopers onze kluis bergen, gaan we ervan uit dat we dat horen. Dan pas bepalen we voor wie het geld is." Hoeveel geld er in de automaat zit, vermeldt SNS niet. Het kan gaan om maximaal 250.000 euro. Omroep L1 meldt echter dat de automaat al leeg zou zijn. 

Het sloopbedrijf sorteert alle afval voor hergebruik. Privacygevoelige zaken, bijvoorbeeld administraties, worden vernietigd.