FOK!filmtip van de dag: It's a Wonderful Life

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... It's a Wonderful Life.

It's a Wonderful Life is een prachtige film van Frank Capra uit 1946. In de film zien we de lotgevallen van George Bailey (James Stewart), een man die op het punt staat om op kerstavond een einde aan zijn leven te maken. Hij wordt echter gered door een engel genaamd Joseph. Joseph laat George zijn leven bekijken en het blijkt dat George zijn hele leven bezig is om anderen te helpen ten koste van zichzelf. Als George vervolgens aangeeft dat het beter was geweest als hij nooit was geboren laat de engel hem een alternatieve wereld zien waar hij niet bestaat.

iawl

It's A Wonderful Life is gebaseerd op het verhaal The Greatest Gift van Philip Van Doren Stern. De film kent een sterke cast met James Stewart, Donna Reed en Lionel Barrymore. Toch was de film in 1946 geen groot succes en duurde het enige tientallen jaren voordat de film alsnog tot klassieker werd bestempeld. De film werd op 7 juni 1951 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht. In 2006 werd It's a Wonderful Life uitgeroepen tot de 'Most Powerful Movie of All Time' door het Amerikaanse Film Instituut.

It's a Wonderful Life is te zien om om 14:05 uur op Eén.