VARA zet DWDD-uitzending toch online

De VARA heeft de De Wereld Draait Door-aflevering van maandag 5 december toch online gezet. Eerder op de dinsdag was de uitzending lange tijd niet online terug te vinden op zowel de DWDD-site als Uitzending Gemist, tot ophef van verschillende media en sommige kijkers.

DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk werd namelijk onwel tijdens de uitzending. VARA-woordvoerster Claudia Siebe zei eerder op de dinsdag dat het niet beschikbaar zijn van de uitzending niets te maken had met falende techniek.

Wat is de reden dan wel, vroeg tijdschrift PCM zich af. "We zijn nog bezig met het formuleren van een antwoord", aldus Siebe 's middags tegen het blad.

Het bleef een uur stil en rond 15.15 uur kreeg PCM het verlossende antwoord: "We hebben het overlegd met Matthijs van Nieuwkerk. Na de uitzending is hij ziek naar huis gegaan en we wilden eerst met hem gaan overleggen over het wel of niet online beschikbaar stellen." Later op de dinsdag verscheen de uitzending alsnog zoals beloofd door de woordvoerster op de DWDD-site.


VARA zet DWDD-uitzending toch online (Scheet op 0:11)