Paul de Leeuw woest op DWDD

Paul de Leeuw heeft zondag op zijn Facebook uitgehaald naar de kritieken die vrijdag in De Wereld Draait Door zijn gegeven. Sonja Barend en Rick Nieman zeiden toen dat de presentator zijn beste tijd gehad heeft en dat De Leeuw beter een sabbatical kan nemen om vervolgens met iets echt vernieuwends terug te komen.

"Afgelopen vrijdag nog afgeserveerd in het VARA-clubhuis onder leiding van Matthijs, waarvoor mijn dank voor deze collegiale dolk in de rug. Nu iedereen blij met de Sint-uitzending", zo sneert De Leeuw naar DWDD. Zaterdag kon de Sinterklaas-uitzending van zijn show Pau!l op 1,5 miljoen kijkers rekenen, een verdubbeling ten opzichte van twee weken geleden.

Ook zegt de VARA-coryfee Sinterklaas-uitzendingen te willen blijven maken met de 'oude Sint' Bram van der Vlugt, zelfs als hij daarvoor naar een andere zender moet verhuizen: "Behalve sommigen bij de publieke omroep, die vinden dat ik het met een andere Sint moet doen. Sint Bram en ik gaan graag naar een andere zender, als we uit elkaar worden gerukt. Nemen we Mauro als Zwarte Piet mee!"

Update 11.05 uur - De Leeuw woest
De Leeuw heeft maandagochtend op Radio 538 bij Edwin Evers wederom gereageerd op de DWDD-uitzending. "Ik was vrijdagavond totaal in de war. Ik begrijp het gewoon niet, hoe ik vrijdag gewoon 'kalt gesteld' word. Ik ben eigenlijk afgeschoten in mijn eigen clubhuis, de VARA. Ik heb er een flinke tik van gekregen", aldus de VARA-presentator over de uitspraken van Barend.

De Leeuw trok eerder dit jaar de stekker uit de MaDiWoDoVrijdagshow vanwege tegenvallende kijkcijfers. Met hem gaat het qua kijkcijfers echter weer de goede kant op. "Ik lag op mijn rug en ik ben weer aan het opkrabbelen. Ik heb heel veel energie, ik heb het ontzettend naar mijn zin. En nu lig ik weer op mijn rug door sommige mensen", bekritiseert De Leeuw.

Hij is woest op DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk: "Sonja Barend, die ik hoog heb zitten, heeft mijn programma niet goed bekeken en ziet de vernieuwing niet. Zo ook Rick Nieman, terwijl hij zei mijn programma eigenlijk nooit te hebben gezien. En Matthijs greep niet in."


Paul de Leeuw: De Wereld Draait Door stak dolk in mijn rug