'Noord-Korea officieus wereldkampioen voetbal'

Noord-Korea mag zich na vandaag de nieuwe officieuze wereldkampioen noemen. De overwinning in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Japan (1-0) was genoeg om de titel Unofficial World Champions tijdelijk de dragen.

Het idee achter de 'onofficiële wereldkampioen' is dat het land dat het WK weet te winnen, in iedere volgende wedstrijd de behaalde wereldtitel op het spel zet. Vorig jaar wist Spanje de WK-titel te winnen door Nederland in de finale met 1-0 te verslaan. De ploeg speelde vervolgens ieder ander duel om zich wereldkampioen te blijven noemen.

Een paar maanden later 'verloor' Spanje de titel echter alweer. Argentinie wist met 4-1 te winnen. Daardoor werd de Argentijnse ploeg de nieuwe officieuze wereldkampioen. De Zuid-Amerikanen verloren echter vervolgens een oefeninterland met 1-0 van Japan, dat de titel dus overnam van de Argentijnen. Japan wist dit achttien interlands vol te houden, totdat het land met 1-0 verloor van Noord-Korea.

De huidige nummer 124 van de wereldranglijst mag zich nu dus de Unofficial World Champion noemen, in ieder geval tot het duel met Tadzjikistan op 29 februari 2012.