Sinterklaas toch aangekomen in Dordrecht

Sinterklaas is na een paar kleine incidenten toch aangekomen in Dordrecht. De stoomboot ging in eerste instantie de verkeerde kant op en er waren zorgen over de Zwarte Pieten, die in geen velden of wegen te bekennen waren.

De Pieten bleken uiteindelijk op kleine stoombootjes in de buurt van Pakjesboot 12 te varen. De burgemeester van Dordrecht, Arno Brok, had vanaf het begin vertrouwen in een goede afloop. "Het komt allemaal goed."

Toen eenmaal een paar Pieten aan land waren gekomen, mochten kinderen een speciale Sinterklaasvlag hijsen. "Wat een heerlijke ontvangst", sprak Sinterklaas toen hij alle kinderen zag staan. "Dit is alles wat ik op mijn verlanglijstje had staan. Dordrecht, mijtertje af."

"Het is overweldigend", zei Sinterklaas toen hij uit de boot stapte, waar hij werd verwelkomd door de burgemeester. De goedheiligman besteeg vervolgens zijn paard voor een rijtoer om de kinderen van Dordrecht toe te zwaaien.

Daarna leek het weer mis te gaan. Sinterklaas ging de verkeerde kant op omdat de Sinterklaasvlag, die als herkenningspunt diende, ineens in de kerktoren van een andere plaats hing. De burgemeester van dat fictieve dorp had de vlag gestolen omdat zij Sinterklaas als eerste wilde begroeten. De Klimpiet werd ingeschakeld om de vlag terug te halen.

De ontwikkelingen van Sinterklaas blijven de komende tijd te volgen via het Sinterklaasjournaal.