10-jarig meisje bevallen van zoon

Een van de jongste moeders ter wereld leeft in Mexico. Daar heeft een meisje van slechts 10 jaar oud onlangs het leven geschonken aan een jongetje.

Het kind kwam in het vrouwenziekenhuis van de stad Puebla ter wereld na een keizersnee. Het ventje, na 31 weken zwangerschap slechts 3,3 pond, ligt nog altijd op de afdeling Intensive Care wegens een longontsteking. Zijn moeder is inmiddels thuis maar bezoekt haar zoon elke dag om hem de borst te geven.

De Mexicaanse autoriteiten zijn bezig met het speuren naar de vader en onderzoeken of het meisje is verkracht. De minimumleeftijd voor vrijwillige seks is in Mexico namelijk 12 jaar. Een abortus is voor het meisje nimmer een optie geweest. In het streng katholieke land is dit alleen toegestaan als het kind is verwekt tijdens een verkrachting. Overtreders van deze wet kunnen een gevangenisstraf of fikse boete tegemoet zien.

Het anoniem gebleven meisje werd op 22 oktober het ziekenhuis binnengerold. Zij had veel last van complicaties, waaronder zelfs epileptische aanvallen. Zowel moeder als kind maakt het volgens de artsen inmiddels goed.