Peuter twee dagen alleen met dode moeder

In Nieuw-Zeeland heeft een meisje van 3 twee dagen alleen in huis met haar plotseling overleden moeder doorgebracht. Het kind troostte zichzelf met haar knuffel, de beer Possum, en de kaas en het restje lasagne waar ze in de ijskast bij kon komen. Dit heeft haar oom vrijdag gezegd.

Pete Silbery vertelde dat de familie zijn 28-jarige zus Lauren op 19 oktober voor het laatst had gesproken. Twee dagen later maakte men zich zoveel zorgen dat een buurvrouw werd gebeld om bij Laurens huis een kijkje te gaan nemen. Er werd niet opengedaan. Door het raam kon de buurvrouw de 3-jarige Shylah wel, maar moeder Lauren niet ontwaren. Daarop besloot de familie de politie in te schakelen.

De politie wist via de brievenbus de aandacht van de peuter te krijgen en het meisje uit te leggen dat ze de salontafel uit de kamer naar de gang moest duwen tot aan de buitendeur, op de tafel klimmen en de deur van het slot halen. "Mammie wordt niet wakker", was het eerste wat ze tegen de agenten zei.

Lauren Silberby, die een natuurlijke dood is gestorven, is inmiddels begraven en het gaat Shylah naar omstandigheden goed, zei Pete Silbery.