Samsung stoot Apple van smartphone-troon

Samsung heeft de nummer-1 positie van Apple overgenomen op het gebied van smartphones. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht 27,8 miljoen smartphones in het derde kwartaal, wat resulteerde in 24 procent van de totale markt.

Apple verkocht daarentegen 17,1 miljoen smartphones, wat goed was voor een marktaandeel van 15 procent. Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Britse onderzoeksbureau Strategy Analytics. Apple was in het tweede kwartaal nog het meest verkochte smartphone-merk.

Nokia beleefde een vrije val, en hield slechts 14 procent marktaandeel over in het derde kwartaal versus 33 procent een jaar geleden. De totale markt voor smartphones steeg 44 procent naar 117 miljoen verkochte smartphones in het laatste kwartaal vergeleken met een jaar geleden.

"Samsungs opkomst komt door een mix van elegante hardwaredesigns, populaire Android-services en een grote wereldwijde distributie", meldt Strategy Analytics. "Samsung laat zien dat het mogelijk is, in ieder geval op de korte termijn, zich te onderscheiden en meer te verkopen door gebruik te maken van Googles Android."

Natalie Kerris, de woordvoerder van Apple, wilde niet reageren op de resultaten van het onderzoeksbureau.


Samsung stoot Apple van smartphone-troon (Foto: Novum)