Fans Blizzard keren zich tegen homofobie

Een oud interview uit 2008 met de leadzanger van de metalband Cannibal Corpse heeft geleid tot ophef onder de spelers van World of Warcraft. De zanger doet veel antihomo-uitspraken en noemt een van de twee groepen, de Alliance, 'gay'. Dit tot ongenoegen van veel spelers, die van zich laten horen op de officiële website van het online spel.

"Ik speel geen homo-elfje of kaboutertje. Fuck de Alliance. Sterf verdomme, stelletje fucking emo cocksuckers", zegt de zanger in het interview. Zaterdag vertoonde Blizzard fragmenten uit het interview tijdens de afsluiting van het eigen evenement, Blizzcon.

Met het uitzenden van het interview gooit Blizzard olie op het vuur. Het bedrijf wordt al langer beschuldigd van partijdigheid omdat veel werknemers van de gamestudio de Horde, de tegenhanger van de Alliance, openlijk steunen. In het gewraakte fragment, dat op de site van Blizzcon te vinden is, zijn de scheldpartijen van de zanger inmiddels gecensureerd.

Volgend jaar komt de gamestudio met een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft. Ook in Mists of Pandaria staat de strijd tussen de Horde en de Alliance centraal. Een vredelievend pandaras, de Pandaren, is de dupe van deze strijd en wordt gedwongen een van de twee kanten te kiezen.


Fans Blizzard keren zich tegen homofobie (Foto: Novum)