WoW guilds kunnen van server en van faction wisselen

Ken je dat gevoel dat je jaren bezig bent in World of Warcraft om een goede Alliance guild op te richten om er vervolgens achter te komen dat de Horde toch je ware liefde is? Ja? Dan heb je nu de kans om daar werk van te maken. Blizzard heeft namelijk een nieuwe dienst bekendgemaakt waarbij guild leaders van realm en/of van faction kunnen wisselen.

Guild leaders op een aantal World of Warcraft-servers hebben vanaf 25 oktober de mogelijkheid om zich met hun guild een weg te kopen naar een andere server of zelfs volledig van kant te wisselen en over te stappen naar een andere faction. Ook guild leaders die erachter komen dat hun guildnaam toch niet meer dat grappige randje heeft van een aantal jaar geleden kunnen dit aanpassen.

Uiteraard zullen Alliance en Horde guild masters in de buidel moeten tasten voor dergelijke beslissingen. Een overstap van faction kost USD 40, van realm wisselen kost USD 35 en de naam wijzigen kost USD 20. Wie zowel faction als realm wijzigt krijgt USD 5 korting en betaalt USD 70. De twee duurste diensten gaan overigens samen met een gratis naamswijziging.

Saillant detail is wat er bij deze diensten meeverhuisd, namelijk de guild master, de guild bank, het level, de extraatjes en de achievements. De rest, de overige guild members, zal zich zelf een weg moeten kopen achter de guild master aan. Wanneer een guild master verhuist zullen de overige leden achter blijven in een "kale" level 1 guild met dezelfde naam.

De diensten worden nu nog aangeboden op een selectief aantal servers, met het idee om het in de komende paar weken wereldwijd aan te gaan bieden.