Afgehakte nep-ledematen in treinstations

De digitale zender Foxlife heeft een ludieke actie bedacht om de Nederlandse première van het tweede seizoen van de Amerikaanse zombieserie The Walking Dead te promoten. De zender verstopt donderdag afgehakte nep-ledematen in de buurt van treinstations.

Bij het vinden van een arm wint de vinder een Walking Dead-prijs. "De realistische, bloederige ledematen liggen voor het oprapen, mits de voorbijganger dapper genoeg is natuurlijk!", legt een woordvoerder uit.

Het is de vraag of iedereen de actie wel kan waarderen in deze tijden van terreur en bompakketjes. Men kan dus donderdag rekening houden met grote vertragingen op verschillende treinstations.

Update 15.13 uur - Reizigersorganisatie boos
Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV laat in een reactie weten, de actie 'te gruwelijk voor woorden'  te vinden, en heeft aan de NS en ProRail gevraagd, deze actie te verhinderen.

Update 19.00 uur - Foxlife ziet af van actie
Foxlife zegt toe de acties niet op of in stations uit te voeren. Wel worden de ledematen, voorzien van kaartje met uitleg, verspreid door Nederland. Waar ze te vinden zijn wordt gehint op Facebook. In een reactie laat de zender aan FOK! het volgende weten: "Het is geenszins onze bedoeling geweest om mensen, hetzij personeel dan wel reizigers, te verontrusten of anderszins te benadelen. Het is puur bedoeld als ludieke actie. Wij zullen ons ver uit de buurt van stations en spoorwegen houden."

Maatschappij Voor Beter OV toont zich tevreden: "We zijn blij, te hebben kunnen bemiddelen, en zijn tevreden over de sportieve opstelling van Foxlife, waardoor zowel OV-personeelsleden als reizigers erg vervelende of confronterende gewaarwordingen bespaard zijn gebleven."

Neparm
Neparm, zoals deze te vinden zal zijn (Foto: FOX)