Directeur ECI verscheurt petitie werknemers

Directeur van ECI Ton Cieraad heeft maandagmiddag een petitie verscheurd van twaalf ontevreden telefonistes die voor de boekenclub werken. Dat bevestigt Cieraad dinsdag na berichten hierover van vakbond FNV Bondgenoten.

De telefonistes wilden met de petitie duidelijk maken dat zij de voor hun verslechterde arbeidsomstandigheden niet pikken. De vijftien werkten voorheen voor ECI zelf, en zijn nu ondergebracht in een apart callcenterbedrijf, dat ook in handen is van Cieraad. Omdat de telefonistes door oude afspraken duurder zijn dan nieuwe medewerkers, worden zij er uitgewerkt door ingekorte pauzes en te strenge normen, zeggen zij zelf.

Cieraad was niet te spreken over de actie van de telefonistes, die volgens hem ten onrechte niet aan de nieuwe normen willen voldoen. "Ik kwam voor een inhoudelijk gesprek, en kreeg alleen een petitie", zegt Cieraad. "Daar gooi ik mijn agenda niet voor om." Volgens Cieraad namen de telefonistes vroeger hele lange pauzes. "Dat is niet meer van deze tijd."

FNV Bondgenoten zegt dat Cieraad steeds wist dat er alleen sprake was van een aanbieding van een petitie. "Hij zei dit weekend opeens dat hij meteen in gesprek wilde, maar dat hadden we niet afgesproken," aldus vakbondsbestuurder Niels Suijker.

De vakbond beraadt zich op vervolgstappen. De vakbond eist respect voor de werknemers en normale arbeidsomstandigheden. Cieraad noemt de eisen 'vaag'. "De petitie ging kennelijk alleen om de tamtam", stelt hij.


Directeur ECI verscheurt petitie werknemers (Foto: Novum)