Drie Nederlanders gepakt voor roofmoord op Belg

Twee mannen en een vrouw uit Tilburg zijn opgepakt voor de roofmoord op een 38-jarige vastgoedmakelaar uit het Belgische Poppel. Het lichaam van de man is vrijdagochtend gevonden in een woning in Weelde in België. Dat meldt het Openbaar Ministerie in het Belgische Turnhout vrijdag.

Het slachtoffer zou woensdag in Weelde met potentiële klanten een koopwoning bezoeken. Wat zich daar precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De auto van het slachtoffer werd gestolen en later op de avond drongen twee verdachten de woning van de ouders van de 38-jarige Belg in Poppel binnen.

De daders meldden dat op korte termijn een som geld moest worden betaald en namen ook een tweede wagen van de vastgoedmakelaar mee. De daders verdwenen met de buit richting Nederland, waarna ze niets meer van zich lieten horen.

Speurwerk leidde donderdagnacht naar een van de verdachten, die op de E25 vlak voor de Nederlandse grens in een van de auto's van het slachtoffer reed. Later in de nacht werden de vriendin van de man en een kompaan van het stel opgepakt in de buurt van Tilburg. Het tweede gestolen voertuig van het slachtoffer stond op een parkeerplaats op de luchthaven van Düsseldorf.

Waardoor de 38-jarige man om het leven kwam, wordt nog onderzocht. De verdachten zijn mannen van 25 en 24 jaar en een 23-jarige vrouw, allen uit Tilburg. België is van plan om uitlevering te vragen van de twee bij Tilburg opgepakte verdachten.