Lindsay Lohan in de boeien geslagen

Lindsay Lohan is woensdag in Los Angeles in de boeien geslagen. De actrice moest zich tegenover de rechter verantwoorden omdat zij zich niet aan de voorwaarden van haar proeftijd heeft gehouden. Ze moet honderdduizend dollar borg betalen om vrij te komen. Lohan moet over twee weken weer voor de rechter verschijnen, schrijft de website van entertainmentwebsite TMZ.

Over twee weken wordt bepaald of de 25-jarige actrice een daadwerkelijke celstraf krijgt opgelegd. Omdat Lohan haar taakstraf van 480 uur nog niet heeft volbracht, wordt de zitting tot 2 november uitgesteld. Ze kan dan een celstraf opgelegd krijgen van anderhalf jaar.

De rechter vindt het feit dat Lohan voortijdig is gestopt met haar werk bij een opvangcentrum voor vrouwen reden genoeg om haar voorlopig vast te houden. De actrice vervolgde haar werk bij het Amerikaanse Rode Kruis, maar volgens de rechter is dit niet volgens de afspraak.

De actrice vond het werk bij de opvang naar eigen zeggen 'niet bevredigend'. Volgens de rechter is het haar eigen schuld dat ze is weggestuurd bij het centrum en moet ze daar alsnog haar taakstraf volbrengen.

Lohan is onder meer veroordeeld voor diefstal en rijden onder invloed. De actrice kreeg in mei een taakstraf vanwege het stelen van een ketting ter waarde van 2500 dollar. Ook kreeg ze 35 dagen huisarrest opgelegd.