Blizzard steunt handel in Warcraft-huisdieren

Voor het eerst maakt Blizzard het mogelijk met 'echt geld' te handelen in World of Warcraft. Voor tien euro kunnen gamers een virtueel huisdier kopen, waarna ze het beestje, een zogenoemde Guardian Cub, tegen gamegeld kunnen doorverkopen of met elkaar kunnen ruilen. Dat heeft de gamestudio bekendgemaakt.

Spelers konden al met echt geld virtuele huisdieren kopen, maar die waren binnen het spel niet te verhandelen. Gamers hoeven nu niet meer per se tien euro uit te geven om het beestje te bemachtigen, maar ze kunnen het ook cadeau krijgen van vrienden.

De studio wil met de stap ook de illegale handel in virtuele huisdieren via online verkoopsites tegengaan. Sommige World of Warcraft-huisdieren zijn namelijk met een code te activeren. Die worden op veilingsites aangeboden. Daardoor wisselen de huisdieren voor veertien tot soms wel tweehonderd euro van eigenaar.

Blizzard biedt al anderhalf jaar virtuele huisdieren en paarden tegen betaling aan. Deze dieren worden verbonden aan het abonnement van een speler waardoor handel met andere spelers of via verkoopsites niet meer mogelijk is. De Guardian Cub wordt verbonden aan slechts één gamepersonage en is, mits het huisdier niet geactiveerd wordt, verhandelbaar binnen het spel.


Blizzard steunt handel in Warcraft-huisdieren