Columniste schoffeert niet-Apple-users

Na Sylvana Simons in De Wereld Draait Door, heeft zondag ook vaste Buitenhof-columniste Naema Tahir Microsoft en haar gebruikers geschoffeerd. Ze zegt te zweren bij Apple en haar producten, en moet niets van Microsoft en andere bedrijven hebben.

Tahir: "Veel belangrijker zijn de producten die Steve Jobs maakte, de Macintosh, de iMac, de iPod, de iPad, de iPhone. Je hoeft er maar naar te kijken om het verschil te zien met gewone computertechnologie. Zoals gefabriceerd door al die andere bedrijven."

"De spullen van Apple zijn een streling voor het oog. En meer. Als je ze gaat gebruiken merk je hoe goed alles in elkaar zit. Ze zijn technisch briljant. Eenvoudig, veelzijdig. En dan ook nog eens heel erg mooi. Vergelijk dat met de computers en telefoons van andere bedrijven", ging de columniste verder.

Ze blijkt weinig op te hebben met Microsoft-baas Steve Ballmer: "Dat beetje extra, de wauw-factor die Apple heeft, ontbreekt bij andere bedrijven. Hoe komt dat? Dat zie je eigenlijk al als je Jobs vergelijkt met Bill Gates en Steve Ballmer. Jobs is het type kunstenaar, Gates daarentegen is een nerd, een techneut. Ballmer is het type tweedehands autoverkoper."

Tot slot steekt Tahir nog wat extra veren in het achterwerk van Apple: "Jobs had kijk op kwaliteit. En kwaliteit is superieure bruikbaarheid, maar ook esthetica. En dat is de grondslag voor het immense succes van Apple."


Columniste schoffeert niet-Apple-users (Foto: Novum)