Johan Derksen in Spuiten en Slikken

Johan Derksen heeft zondagavond in het BNN-programma Spuiten en Slikken zelfbenoemd intellectueel Victoria Koblenko een veeg uit de pan gegeven. De actrice vond dat Derksen een lans moet breken voor homo's uit de voetbalwereld die dan eindelijk uit de kast kunnen komen.

"Dit idealistische geleuter van jou slaat helemaal nergens op", haalde Derksen naar Koblenko uit. "Ik vind je heel lief, maar er komt tot nog toe louter onzin uit je. Kijk, het is niet leuk en op een gepaste wijze geneer ik me er bijna voor, maar ik zit 40 jaar beroepsmatig in het voetbal, dus ik weet wat er speelt en ik weet hoe de sfeer is en ik weet hoe men tegen homoseksualiteit aankijkt."

"Ik adviseer profvoetballers om niet uit de kast te komen. In de voetballerij lopen alleen maar rednecks rond. Je hebt geen leven meer in de stadions als je uit de kast komt. Het is pure angst. De voetballerij loopt erg achter bij de rest van de maatschappij"
, legt de voetbaljournalist uit. Volgens Derksen kan het nog lang duren voordat homo's geaccepteerd worden op de Nederlandse voetbalvelden.


Johan Derksen in Spuiten en Slikken