Studente snijdt zichzelf in haar slaap

Stephanie Walker heeft een bizarre afwijking. De 20-jarige studente uit het Engelse Leeds zet geregeld een mes in haar arm. De jonge vrouw is echter geen doorsnee gevalletje 'emo'. Nee, Stephanie doet het namelijk terwijl ze in dromenland bivakkeert.

De eerste keer weet ze nog goed. Stephanie slaapwandelde de keuken in om vervolgens wakker te worden met het besef dat ze met een 15 centimeter lang mes in haar linkerarm had gesneden. Hierna bleef het meisje doorgaan met automutilatie. Na het snijden met een mes, ging ze later over tot het brandmerken van haar armen met behulp van een stijltang.

De Engelse heeft zichzelf nooit opzettelijk bezeerd terwijl ze wakker was. Ze moet nu zware medicijnen slikken om verwondingen tegen te gaan. "Ik was altijd een vrolijk meisje", zo laat Stephanie weten. "Op een nacht werd ik ineens wakker met een mes in mijn hand. Ik ben geregeld wakker geworden in een plas bloed."

Op een gegeven moment besloten haar ouders alle messen te verstoppen, maar hun slapende dochter wist ze toch altijd weer te vinden. Toen ze op een nacht toch geen mes kon vinden, verwondde ze haar arm met een stijltang. "Stephanie is overdag een vrolijk meisje, maar 's nachts neemt iets de controle over haar over", reageert haar moeder.