Vader Natalee Holloway wil dochter doodverklaren

De vader van Natalee Holloway heeft een rechter gevraagd zijn dochter dood te verklaren. Zes jaar na haar verdwijning gelooft hij niet dat de Amerikaanse nog leeft. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn van de Amerikaanse website TMZ.

Dave Holloway tekende de papieren in april en diende ze in juni in. Hij geeft 'met pijn in het hart' toe dat hij niet gelooft dat zijn dochter nog wordt gevonden. Een vermist persoon kan dood worden verklaard als hij of zij vijf jaar of langer niet meer is gezien. Het verzoek van Holloway wordt volgende week vrijdag behandeld door een rechtbank in Alabama.

De 18-jarige Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba. Holloway werd voor het laatst gezien in het bijzijn van Joran van der Sloot. De Nederlander legde meerdere verklaringen af over haar dood, maar werd nooit voor de verdwijning vervolgd, maar geldt nog wel als verdachte. Hij zit sinds juni 2010 vast in Peru voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores.

Van der Sloot zou het lichaam van Holloway in zee hebben gedumpt nadat ze overleed op het strand. In zee werd de afgelopen jaren botmateriaal gevonden waarvan werd vermoed dat ze van de Amerikaanse waren. Na forensisch onderzoek bleek dat het echter niet om Holloway ging.


Vader Natalee Holloway wil dochter doodverklaren (Foto: Novum)