Nintendo hangt prijs aan 3DS-uitbreiding

Voor omgerekend vijftien euro kunnen gamers in Japan binnenkort een tweede analoge joystick aan hun Nintendo 3DS toevoegen. De uitbreiding voor de draagbare 3D-spelcomputer werkt op een losse batterij. Alleen spellen die voor de uitbreiding ontworpen zijn, te herkennen aan een speciaal logo, kunnen met de zogenaamde slide pad-uitbreiding gespeeld worden. 

De uitbreiding is volledig optioneel. De slide pad-uitbreiding is vanaf 10 december verkrijgbaar in Japan. Dat is dezelfde dag dat het actierollenspel Monster Hunter Tri G in de winkel ligt. De extra joystick en het spel zijn dan ook gezamenlijk verkrijgbaar voor omgerekend 66 euro.

Naast Monster Hunter Tri G zijn er nog meer spellen die de uitbreiding ondersteunen. Het horrorspel Resident Evil: Revelations, de sluipactiegame Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, het rollenspel Kingdom Hearts 3D en de actiegames Ace Combat 3D: Cross Rumble en Dynasty Warriors VS worden genoemd door Nintendo.

Wanneer Monster Hunter Tri G en de slide pad-uitbreiding in Europa op de markt komen is nog niet bekend. Ook is er nog geen Europese prijs genoemd voor de extra joystick.