Derksen baalt van aandacht op straat

Johan Derksen heeft enige moeite om om te gaan met zijn bekendheid. Op straat krijgt de besnorde voetbaljournalist het regelmatig te verduren van voorbijgangers. Dit zegt Derksen in een interview met TROS Kompas.

"Het begint 's ochtends om acht uur al bij de kassa in Albert Heijn. Staat een vent in de rij die vrolijk roept: 'En, wie wordt er kampioen!?' Als ik niet zo goed in mijn vel zit, is mijn reactie: 'Nou meneer, dat interesseert me eigenlijk geen fuck.' Ik merk dat mensen dan toch een tikkeltje teleurgesteld zijn", vertelt de 62-jarige voetbalanalist.

Toch weet Derksen dat het erger kan: "Vroeger kreeg ik honderd dreigmails per dag en moest ik rennen voor mijn leven. Nu willen ze allemaal met me op de foto. In beide gevallen sta je voor lul, maar ik kies dan toch voor het laatste."

De voetbaljournalist dankt zijn verbeterde imago naar eigen zeggen aan het WK2010-programma VI Oranje: "Het is heel gek. Ik maak al dertien jaar voetbalprogramma's op tv, maar tijdens het afgelopen WK heb ik in onze dagelijkse VI Oranje-uitzendingen vanuit Scheveningen blijkbaar onbedoeld sympathieke en menselijke trekjes vertoond. Daardoor zijn mensen opeens anders naar me gaan kijken, terwijl ik nog net zo mezelf ben als daarvoor."

Derksen ziet nog een andere mogelijke oorzaak: "Misschien ligt het ook aan de komst van René van der Gijp. Hij heeft de lach bij ons geïntroduceerd en daardoor werd de sfeer aan tafel losser en vriendelijker. Vroeger was het veel meer een hanengevecht tussen Wilfred Genee en mijzelf."


Toch was het vroeger erger volgens Johan Derksen