Mogelijk andere oorzaken sneuvelen autoruiten

Mogelijk zijn er andere oorzaken dan een snelwegschutter voor de gesneuvelde autoruiten op snelwegen. Tot nog toe zijn er geen kogels gevonden. De politie gaat nu onderzoeken waardoor de ruiten exact zijn gesneuveld. Tegelijk gaat de jacht op een mogelijke schutter gewoon door, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdagavond.

Het team dat onderzoek doet naar de mogelijke snelwegschutter is uitgebreid om beide onderzoeken mogelijk te maken. De politie startte begin augustus een onderzoek naar de mogelijke snelwegschutter, nadat in het weekend van 7 augustus rond Rotterdam negentien autoruiten zonder aanwijsbare reden kapot waren gegaan.

"Hierdoor rees het vermoeden dat er op auto's werd geschoten", aldus het KLPD. In de weken daarna volgden meer meldingen, vooral uit de omgeving van Rotterdam. De afgelopen week werd gesproken van uiteindelijk een kleine veertig beschoten voertuigen.

Plaatsvervangend korpschef Patricia Zorko van het KLPD zei vrijdag nog dat de politie nog weinig voortgang heeft geboekt bij het onderzoek naar de gesneuvelde ruiten. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) liet zich vrijdag bij het KLPD in Waddinxveen bijpraten over het onderzoek naar de jacht op de snelwegschutter. Hij sprak onder meer met het rechercheteam dat de zaak onderzoekt. Opstelten zei na afloop te hopen dat de zaak snel wordt opgelost.