[EL] Uitslag AZ - Aalesunds FK

AZ is er vanavond ook in geslaagd om tot de groepsfase van de Europa League door te dringen. De Alkmaarder formatie verloor vorige week nog met een minimaal verschil van Aalesunds FK (2-1). De Noren hadden hun dag echter niet, gingen me 6-0 onderuit en besloten het duel met tien man.

AZ legde de bezoekers na het eerste fluitsignaal in de houdgreep en ging al snel met 2-0 aan de leiding. Eerst was het Pontus Wernbloom, die het net deed bollen, waarna ook Jozy Altidore zijn waarde opnieuw bewees en een doelpunt mee pikte. Na de pauze schakelde de Alkmaarder formatie nog een tandje bij. Voor Aalesunds FK was het einde zoek en dat bleek ook uit de score.


AZ-spelers vieren de 1-0 van Wernbloom. (Foto: Pro Shots)

Na een kwartier spelen in de tweede helft wist AZ namelijk nog twee keer te scoren. Maarten Martens deed dit aan de hand van een intikker en Altidore kopte zijn tweede treffer van de avond tegen de touwen. Tot overmaat van ramp moesten de Noren in de 61e minuut met tien spelers verder, omdat Philips een rode kaart kreeg.

AZ slaagde er in de slotfase nog in om het overtal uit te buiten en trof nog eens twee keer doel. Brett Holman deed dit op fraaie wijze en Niklas Moisander verzilverde nog een strafschop.


AZ

6 - 0

Aalesunds FK

 7' Wernbloom
 23' Altidore
 54' Martens
 59' Altidore
 68' Holman
89' Moisander (pen)
 
 
 Gele kaart: Okoronkwo, Barrantes, Jääger (Aalesunds FK)
 Rode kaart: Phillips (61) (Aalesunds FK)
 
Stadion: AFAS Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 11.814
Arbiter: Kelly (Ier)
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
S.Poulsen
Wernbloom
Martens (Maher/57)
Elm (Klavan/66)
Beerens
Altidore (Benschop/63)
Holman
  Grytebust
Jääger
Tollås (Skagestad/74)
Arnefjord
Jalasto
Nymo Matland (Sellin/46)
Barrantes (Larsen/67)
Carlsen
Ulvestad
Phillips
Okoronkwo