Burgemeester heeft seks op toren

Ilse Uyttersprot staat momenteel het huilen nader dan het lachen. Sinds gisteren weet de hele wereld dat de burgemeester van het Vlaamse Aalst op een toren een nummertje heeft gemaakt.

Hoewel het filmpje al bijna een jaar op de site van Skoften.net staat, is het vakantiefilmpje pas sinds gisteren een internethit. Een Belg had de vrouw, die snoeihard achterlangs wordt genomen, herkend als de burgemeester. Het filmpje 'Den Torenpoeper' werd opgepikt door twitteraars en gaat nu als een lopend vuurtje.

Uyttersprot heeft nog gisteravond op Facebook gereageerd op het filmpje. "Dit behoort tot mijn privé met mijn toenmalige verloofde en is meer dan vier jaar oud", verklaart ze. "Niet relevant dus... en zeker niet politiek relevant. Aan iedereen die me sms'jes vol steun verstuurde: bedankt!" Skoften heeft het filmpje inmiddels verwijderd.

Update 20.35 uur:

De politieke opponenten van Uyttersprot ruiken hun kans en hebben dan ook fel gereageerd. Herman Van Bever, secretaris van het Vlaams Belang in Aalst, vindt dat de burgemeester zich moet schamen en moet opstappen. "Als burgemeester moet je letten op wat je doet", reageert hij. "Hou seks tussen twee mensen binnen de privésfeer van een kamer. Nu al heeft ze de bijnaam ‘Torenpoeper' gekregen. Carnaval in Aalst zal niet ver meer moeten zoeken naar een thema. Ze kunnen poppen maken van de burgemeester in verschillende standjes, op z'n hondjes!"

Het CD&V, de partij van Uytterspot, doet echter of er niets aan de hand is. Volgens de christelijke partij is het wel erg toevallig dat het filmpje is uitgelekt. Men denkt dan ook aan een politieke afrekening


Het bewuste filmpje (NSFW, uiteraard)