Vrijgezelle vrouw geeft politie de schuld

Wong Bee Fong uit Kuala Lumpur heeft een hekel aan de politie. Niet vanwege onzinnige flitsboetes of een fiets zonder licht, maar de vrouw heeft zou haar eigen redenen. Dankzij de Heilige Hermandad is de Maleisische al zeven jaar vrijgezel.

Wong is doodsbang voor mannen, en politieagenten in het bijzonder. Het begon allemaal toen de 39-jarige op 13 augustus 2004 werd aangehouden. Volgens de politie had ze gedronken en werd haar rijbewijs daarom ingevorderd. Voor veel geld zou ze dit direct kunnen terugkopen.

De vrouw, die volhield nuchter te zijn, voelde zich niet veilig en ging er zonder rijbewijs vandoor. De politie probeerde haar van de weg te rammen, tot ze bij het hoofdbureau van politie besloot te stoppen. Hierna stopte er nog een politieauto, waarna tien agenten op haar auto begonnen in te slaan en te schoppen. Ook eisten ze dat ze uit de auto zou stappen.

"Ik belde het alarmnummer", vertelt Wong. "Uiteindelijk werd ik uit mijn auto gesleept en gemolesteerd. Zij lieten me als een dwaas voelen en lachten me uit. Er was geen enkele politieagente ter plaatse."

Uiteindelijk werd de vrouw in hechtenis genomen. De volgende dag deed ze aangifte maar hier werd niets mee gedaan. Wong is nog altijd ernstig getraumatiseerd door het incident en heeft er een fobie van mannen en politiemannen in het bijzonder aan overgehouden.  Ze is bang de eeuwige vrijgezel te blijven. Wong heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.