Jamai gaat Nederland 'vergleeken'

Jamai Loman heeft een nieuwe missie. De musicalster, die in 2003 de eerste editie van Idols won, wil de Amerikaanse serie Glee naar Nederland halen. "Geef me een jaar de tijd en dan is Nederland vergleekt", voorspelt Jamai voor de camera van Novum Nieuws.

Jamai is groot fan van de muziekserie over een zanggroepje op een middelbare school. "Een Nederlandse versie van Glee zou geweldig zijn." Joop van den Ende ging in mei al aan de slag met Glee. Van den Endes Stage Entertainment kijkt met verschillende zenders of Nederlandse versie van het succesprogramma haalbaar is.

Loman wil meer druk op de ketel zetten. "We moeten er eerst voor zorgen dat we heel veel Gleefans, gleeks, verzamelen in Nederland", fantaseert de musicalster. "Dan wordt het heel groot en denkt bijvoorbeeld John de Mol of Joop van den Ende: hé, daar gaan wij geld in steken." Het budget is het grootste struikelblok: een aflevering Glee kost in de Verenigde Staten minstens drie miljoen dollar.

Hoewel Jamai groot fan is van de serie heeft hij zijn actie niet in touw gezet om de hoofdrol in de Nederlandse versie te bemachtigen. "Dit is geen open sollicitatie. Maar die serie zit zo goed in elkaar en is zo leuk, dat ik vind dat er een Nederlandse versie van moet komen."