Muziek Caro Emerald in The Playboy Club

De Amerikaanse zender NBC heeft het nummer A Night Like This van Caro Emerald ontdekt. Het wordt gebruikt in een promo voor de televisieserie The Playboy Club, die dit najaar in de VS op de buis komt.

De serie speelt in het Chicago van de jaren '60, en handelt over de beginjaren van de legendarische seksclub The Playboy Club. Blijkbaar vindt NBC het nummer van Emerald goed passen bij de sfeer die de televisiereeks moet uitademen.

Het gebruik van Emeralds muziek in de VS roept de vraag op of de Nederlandse zangeres, die in steeds meer Europese landen vaste voet aan de grond krijgt, klaar is voor een Amerikaans avontuur. Emerald heeft altijd gezegd geen half werk te willen en daar enkel met de juiste partners aan te willen beginnen. Haar muziek werd weliswaar al in enkele reclames gebruikt, maar de exposure in The Playboy Club, waar veel van wordt verwacht, zou een aardige opstap kunnen zijn.

Er is overigens de nodige kritiek op de komende tv-serie. Lokale zenders die met NBC samenwerken worden door burgers verzocht de reeks niet uit te zenden omdat deze pornografie zou verheerlijken. De feministe Gloria Steinem, die undercover werkte in de club, zegt dat de serie een verkeerd beeld geeft. 'Het was de meest louche tent ter wereld en helemaal niet glamoureus.'


Promofilmpje voor The Playboy Club met 'A Night Like This'